Arbetet med nya hemsidan

För en tid sedan lanserade meOne en ny hemsida, ett nytt grafiskt formspråk och en ny logga. Johnny Nilsson som är partner och regionansvarig i syd har framför allt dragit i webbprojektet. Vi passade på att ha en pratstund med Johnny nu när del flesta småfel och ”barnsjukdomar” på webben är lösta.

Hej Johnny, hur mår du?

Tack, jag mår alldeles utmärkt.

Vad var det som fick er att vilja ta fram en ny webbplats till meOne?

Vi kände att vår gamla hemsida inte riktig speglade det moderna företag vi nu är samtidigt som vi ville jobba mer med sökmotoroptimering för att skapa bättre möjligheter för både kunder och partners att hitta till vår sajt.

Hur kom det sig att du tog på dig ansvaret för detta projekt?

Kul och kreativt avstick till mina andra uppgifter här på meOne

Vad har varit svårast under detta arbete?

Att få tillräckligt med tid, detta kan ta hur mycket tid som helst innan man blir nöjd. Man får helt enkelt dra i handbromsen vid en viss punkt.

Vad hoppas du att ni uppnår för resultat med ny webbplats?

Ökad exponering på sökmotorer och gärna en väg in till fler nya kunder. Sedan är det viktigt för oss  att våra partners och kunder snabbt och enkelt skall få en rättvis bild av vad meOne är och framförallt vad vi kan hjälpa både kunder och konsulter med.

Ser du redan nu något positivt resultat med en ny webbplats?

Vi har redan sett en markant ökning av trafik och träffbild när vi mäter och jobbar mer aktivt med Google analytics, detta kommer vi så klart att jobba vidare med då arbetet är kontinuerligt och vi ser det långsiktigt.

Vad har du för tips till någon som kommer att ta sig an ett liknande projekt?

Ta hjälp av ett proffs, det är mycket att tänka på och svårt att få ut full effekt om man inte har rätt hjälp. Det finns många som gärna säljer tjänster, tjänster man kanske inte behöver eller ens fungerar särskilt bra. I vårt fall var vi ganska försiktiga innan vi visste hur det fungerade och vad vi ville lägga våra pengar på.

Vilka stora kommande arbeten kommer du att jobba med kring webbplatsen?

Det vi tittar på nu är en möjlighet att hantera våra konsulter via vår portal både för uppföljning men också för att kunna erbjuda våra kunder ett fulländad VMS lösning, Vendor Management System.

Ser vi snart en engelsk version av webbplatsen?

Vi har behov av en engelsk variant, så ja jag har en förhoppning om en engelsk version tills efter sommaren. Kanske lika bra att sikta in sig på en fransk och en spansk också, säger Johnny och ler!

Kommer du framöver att titulera dig som Webmaster? frågar vi Johnny lite skämtsamt.

Vi har behov av en engelsk variant, så ja jag har en förhoppning om en engelsk

version tills efter sommaren. Kanske lika bra att sikta in sig på en fransk och en spansk också, säger Johnny och ler!

Kommer du framöver att titulera dig som Webmaster? frågar vi Johnny lite skämtsamt.

Nej det vill jag inte påstå, vore synd om alla riktiga webmasters därute. Jag håller mig till mitt arbete med försäljning och marknadsföring.

Tack så mycket Johnny för att du tagit dig tid till denna intervju och vi hoppas att webbplatsen ska generera både en hel del nya affärer och att meOne kan knyta till sig fler partners.

Om ni vill komma i kontakt med Johnny eller har synpunkter på hemsidan så finner ni hans kontaktuppgifter på hemsidan, Kontakta Oss – MeOne

Om meOne Konsultförmedling AB

meOne grundades 2007 och var från början inriktad på SAP-specialister vilket vi fortfarande är starka inom men vi har med tiden utvecklat ett stort och kompetent partnernätverk där vi idag täcker hela IT-området. Vi är starka på våra lokala marknader samtidigt som vi erbjuder våra tjänster i hela Norden.

Med huvudkontor i Stockholm samt kontor i Malmö tar vi oss an uppdrag i hela Norden med fokus på Sverige.

För mer information, kontakta:

meOne Konsultförmedling AB

Sami Bask, VD

sami.bask@meonegroup.com

+46 793 402 903

Fler Nyheter